Privacygerichte cryptocurrency Firo lijdt 51% aanval op zijn netwerk

De proof-of-work (PoW) cryptocurrency Firo kondigde aan dat zijn protocol onder een 51% -aanval kwam en de houders ervan op de hoogte bracht transacties te stoppen. De privacymunt, voorheen bekend als Zcoin, was naar verluidt het onderwerp van een blockchain-reorganisatie-aanval.

 

Firo-team verduidelijkte dat de aanval niet kan worden toegeschreven aan een ‘coderingsfout’

Volgens een reeks tweets die door Firo zijn gepubliceerd, heeft de aanvaller op 19 januari het protocol geschonden en werken ze aan het herstellen van de operaties. Het Firo-team verduidelijkte echter dat de mijnaanval van 51% niet het resultaat is van “een coderingsfout, maar van [de] aard van PoW.” zilliqa prognose is positief.

 

 

Een van de eerste meldingen over de aanval kwam van de CEO van Binance, Changpeng Zhao, die zei:

 

XZC (FIRO) 51% aanval, 306 blokken teruggedraaid, naar 2021-01-18 17:24:20 (UTC). Een andere rommelige situatie.

 

Op het moment dat de aanval openbaar werd gemaakt, plaatste Firo een tweet die zei:

 

We werken momenteel met uitwisselingen en pools. Kettingsloten die dit zouden hebben voorkomen, werden getest op testnet en waren weken verwijderd van implementatie.

 

De Telegram-groep van het Firo-team heeft enkele updates over het incident geplaatst. Sommige berichten onthulden dat de aanvaller “wees” bevestigde transacties vanaf 18 januari.

 

Als preventieve maatregel om met het incident om te gaan, bracht Firo op 21 januari een hotfix-portemonnee uit, waarin mensen werden gevraagd hun portemonnee en masternodes te upgraden. Op het moment van de pers zei het team dat de aanval is gestopt. Verge voorspelling is positief.

 

Volgens de data van markets.Bitcoin.com noteert Zcoin (XZC) $ 4,2568, een daling van -16,51% op 21 januari. Het blijft echter positief op jaarbasis.

 

Recente incidenten met betrekking tot Proof-of-Work-crypto’s

De meest recente aanval op een proof-of-work cryptocurrency dateert van november 2020. Grin, een andere privacymunt die een aanval van 51% op zijn blockchain-netwerk heeft ondergaan. Het Grin-team bouwde zijn token op het Mimblewimble-protocol.

 

Op 17 februari 2020 meldde Zcoin (nu Firo) dat een typefout een aanvaller op dat moment een winst van ongeveer $ 400.000 had opgeleverd. Ze legden uit hoe het incident gebeurde:

 

Door een typefout op een enkel extra teken in de code kon een aanvaller Zerocoin-uitgaventransacties maken zonder een overeenkomstige munt.