Tweedehands rolstoelhelling kopen

Wanneer u of een familielid een rolstoel gebruikt, is het noodzakelijk dat u een rolstoelhelling heeft. Dit kan echter een extra kostenpost zijn voor uw budget, dus waarom koopt u geen gebruikte rolstoelhelling? Dit zal zeker besparen op uw uitgaven en het zal een grote hulp zijn voor u of voor de rolstoelgebruiker in het gezin.

Als u gebruikte hellingbaan producten wilt kopen, zorg er dan voor dat u er een koopt die nog in goede staat is, want een defecte of rottende helling kan grote ongelukken veroorzaken. Hier zijn enkele tips om u te helpen:

Check de huidige staat van het materiaal en voorkom ongelukken

Wanneer u een licht gebruikte rolstoelhelling koopt, moet u de onderdelen ervan controleren. Koop geen oprit die al aan het roesten of rotten is. Een drempelhulp rolstoel van metaal of hout kunnen gaan roesten of rotten als ze niet goed worden onderhouden. Water en vocht veroorzaken ontbinding en roestvorming.

Het maximale gewicht voor de rolstoelhelling

Wanneer u een gebruikte rolstoelhelling koopt, let er dan op dat er papieren zijn die de exacte gewicht capaciteit bevestigen. Zorg ervoor dat u degene koopt die het gecombineerde gewicht van u en uw rolstoel kan dragen.

Dit dient als voorzorgsmaatregel om verwondingen of ongevallen te voorkomen. Ook zal het u helpen tijd en geld te besparen op het kopen van opritten die nutteloos zijn.

Geschikt voor buitengebruik?

Als u ervoor kiest om gebruikte houten rolstoelhelling kopen, zorg ervoor dat het is goedgekeurd voor gebruik buitenshuis. Controleer of het papieren heeft om dit te bewijzen.

Zorg er ook voor dat de oprit waterbestendig is, want bij buitengebruik kan de oprit worden blootgesteld aan water en vocht. Zoals u weet kunnen water en vocht hout aantasten. Als dit gebeurt, kunnen er in de toekomst ongelukken gebeuren.

Koop van een gecertificeerde verkoper die voldoet aan de eisen

Wees voorzichtig bij het kopen van gebruikte rolstoelhelling. Doe alleen zaken met een betrouwbare winkel of leverancier. Controleer of de winkel zijn eigen tests uitvoert op de gebruikte oprijplaten die het verkoopt. Vraag uw gekozen leverancier of ze de huidige normen voor de veiligheid.

Probeer niet te handelen met particuliere verkopers omdat ze misschien niet op de hoogte zijn van de kenmerken van de oprijplaten die ze verkopen. Kopen van onbetrouwbare bron kan ongelukken of verwondingen veroorzaken.

Veiligheid van de gebruiker staat voorop, niet de prijs

Bij het kopen van rolstoelhellingen, nieuw of tweedehands, is veiligheid het eerste waar u rekening mee moet houden.